top of page
תמונת הסופר/תד"ר ענבר רזון

עשרה דברים שאסור לעשות עם ארנבים

עודכן: 30 ביולי 2023




ארנבון בבדיקה במרפאה
ארנבון בבדיקה במרפאה

עשרה דברים שאסור לעשות עם ארנבים:

  1. אסור לקחת ארנב רק בשביל הילד. ארנבונים יכולים להגיע לגיל 8-10 שנים. במידה ואנחנו לוקחים ארנב יש לקחת בחשבון שהילד בן ה8 היום לא יתעניין בו עוד כמה שנים והאחריות של הטיפול עלינו עד סוף ימיו.

  2. אסור להשאיר את הארנבון בכלוב כל היום. כשאנחנו קונים ארנבון צעיר הוא קטנטן וכלוב של מטר נראה לנו גדול ומתאים לו. במהרה הארנבון גדל וצריך מקום לרוץ ולקפוץ. להשאיר את הארנבון כל היום בכלוב ולהוציא לשעה אחת ביום פוגע בו בצורה קשה. (דמיינו שאתה תקועים בשירותים כל יום , כל היום..).

  3. אסור להאכיל פחמימות, פירות ומזון מעובד – לפני שקונים ארנבון חשוב לקרוא ולהבין באיזה חיה מדובר ומה הצרכים שלה מבחינה סביבתית ותזונתית.

  4. אסור לוותר על בדיקת וטרינר – השקעתם בארנבון, בכלוב ובאוכל, תשקיעו עוד קצת לוודא שהארנבון בריא ותקבלו כלים נכונים לאורח חיים ותזונה. חשוב מאוד!

  5. אסור להשאיר את הארנב אף פעם לבד עם ילדים קטנים ללא השגחה (גם ילד בן 8 הוא קטן ועלול לפגוע בארנב בטעות). הארנבון עלול להיפגע אם מושכים חזק מיד, מפילים אותו, מועכים אותו או נותנים לו לאכול דברים שאסור לו ומצד שני הוא עלול לפחד ולנשוך את הילד בלית ברירה.

  6. אסור לקלח את הארנבון!! גם אם הוא התלכלך מצואה ושתן ובמיוחד אם התלכלך מאחור כי לא מרגיש טוב, המים יחדרו לשכבות הפנימיות קרוב לעור ויקררו אותו והוא עלול לחלות. גם ניסיונות ליבוש עם מגבת ופן יכניסו את הארנב לסטרס ועלולים לגרום לו לחלות. אם הארנב מלוכלך אפשר להשתמש במגבון תינוקות לנקות נקודתית את האזור הבעייתי.

  7. אסור להשאיר את הארנב בחוץ ללא הגנה משמש או מגשם. ארנבים רגישים לחום ובימים חמים ללא צל עלולים לחטוף מכת חום. בחורף הארנבים עמידים יחסית לקור אבל אם יירטבו הקור חודר פנימה לגופם ומחליש אותם עד שיחלו.

  8. אסור להרים את הארנבון אם הוא לא רוצה או מפחד – יש דרך להרים ארנבונים כך שירגישו בטוחים. יש ארנבונים שאין להם בעיה שמרימים אותם, אבל הרבה מפחדים מזה ואם נרים אותם בכל פעם ולא נכבד את הפחד שלהם הם יפחדו מאיתנו ולא יהיה לנו קשר טוב איתם כחיית מחמד.

  9. לא להרים או למשוך את הארנבון באוזניים – כולנו ראינו סרטים של קוסמים ששולפים ארנב מכובע ומחזיקים אותו באזנים. צריך להסביר לילדים שזו טעות ומשיכה בחזקה באוזניים עלולה לפגוע בהן ובארנבון באופן קשה.

  10. לא לחכות אם משהו משתנה בארנב!! ארנבים הם חיות נטרפות ולכן גם אם לא מרגישים טוב ינסו להסתיר את המחלה. לכן בכל שינוי קטן (שינוי בצואה, אוכל פחות, מסתתר יותר, חלש מהרגיל ועוד..) יש ליצור קשר מיד ולהתייעץ ולהגיע לבדיקה. ככל שנחכה יותר לראות מה יקרה הסיכוי לסיבוכים עד למוות של הארנב עולה!!


למידע נוסף על עוד דברים שאסור או מותר לתת לארנבים, ניתן ליצור קשר עם מרכז וטרינרי ענבר בכפר סבא 099668787


פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page