דברים שחשוב לדעת על ארנבים בכדי שהטיפול בארנב יהיה הטיפול הטוב ביותר שנוכל לתת לו:
ישנם סוגים שונים של ארנבונים – ארנב מצוי, אנגורה, שמוט אוזניים, ננסי ועוד. ארנבים מגודלים בעולם לבשר, לפרווה וכחיית מחמד.
הארנב הוא חיית מחמד נחמדה , שקטה ועדינה. היא גם חייה אינטיליגנטית וניתן ללמד אותה מגיל צעיר לעשות צרכים בארגז כמו חתול.
הארנב אינו מכרסם. הוא שייך למשפחה LAGOMORPHS שהם שונים ממכרסמים בעיקר בשיניים שלהם ובמערכת העיכול והתזונה שלהם.
לארנב יש שני סוגי צואה. צואה עגולה ויבשה שיוצאת בכל שעות היום ואותה יש לנקות מהכלוב וצואה רכה ורירית המיוצרת בעיקר לפנות בוקר ונאכלת מידית ע"י הארנב על מנת שיוכל לעכל בצורה טובה ביותר את מזונו. הצואה נקראת CECOTROPH והיא מיוצרת באיבר תסיסה גדול במעי הארנב ( הצאקום).
השיניים של הארנבים גדלות כל החיים לכן חלק מטיפול בארנב מחייב לתת להם ללא הגבלה חציר וירקות עם הרבה סיבים על מנת שישחקו את השיניים ולא יצמחו יתר על המידה.
ארנבות הן חיות חברתיות. מומלץ לגדל יותר מארנב אחד בבית. שני זכרים יכולים להיות תוקפניים זה כלפי זה. שתי נקבות בד"כ יותר מסתדרות. במידה ומחזיקים זכר ונקבה מומלץ לעקר את הנקבה.
כ75% מהנקבות ייחלו בסרטן ממאיר של הרחם בגיל מבוגר ולכן מומלץ בכל פה לעקר נקבה.
ארנב זכר מומלץ לסרס במידה שמראה בבגרות סימני תוקפנות כגון נשיכות או פגיעה בארנב אחר שחי עימו וסימון שתן וצואה בבית.
ארנבים יכולים להגיע לבגרות מינית מגיל 4 חודשים. מרגע זה נקבה יכולה להיכנס להריון ותמליט אחרי כ 30 יום. מספר הגורים נע בד"כ בין 4 ל10. הגורים נולדים עיוורים וקירחים . כמה ימים לאחר ההמלטה הנקבה כבר מסוגלת להיכנס שוב להריון על כן מומלץ להפריד בינה לבין הזכר.
ארנבים מאוד רגישים לשינוים סביבתיים. יש לדאוג לשמור על מצע נקי משתן וצואה. כל שינוי מזון צריך להיעשות בהדרגה בכדי למנוע שלשול. יש להימנע ממתן פחמימות (גם גזר/ בטטה ועוד שורשים שונים נחשבים לפחמימה) וירקות עם אחוז גבוה של נוזלים ( כגון חסה/ מלפפון), מגיל שנה ניתן לתת כמות קטנה (כפית ביום) של פירות עם סיבים – תפוח, דלעת, גזר . יש להימנע לחלוטין מפירות עם אחוז סוכר גבוה כגון ענבים, אבטיח ובננה.
למידע נוסף על טיפול בארנב לפני קניה ובמהלך הטיפול בו ניתן ליצור קשר עם מרכז וטרינרי ענבר בכפר סבא. 099668787